پوست و جوانسازی و زيبايی

چرا سلولیت در بدن ایجاد می شود + راه های درمان سلولیت

سلولیت چیست؟ در درون بافتی که تجمع بیش از حد چربی ها موجب فشار به عروق اطراف می شود که در نهایت به سلولیت می انجامدحال این سوال پیش مسی آید که چه اتفاقاتی رخ می دهد که آن بافت دچار سلولیت می شود؟بد نیست که بدانید که در بدن دو نوع عروق وجود دارد عروق خونی که خون در آن ها در جریان است و عروق لنفاوی که مایع لنفی در آن ها جریان در جریان است مایع لنف همان مایع بین سلول هاست که بین رگها ی لنفی و فضای بین سلولی در گردش است .در این مقاله از کلینیک رسپینا ما به بررسی روند شکل گیری سلولیت در بدن و راه های درمان آن می پردازیم تا انتها همراه ما باشید.

روند شکل گیری سلولیت در بدن

سلولیت بیشتر در زنان و به ندرت در مردان بروز می کند یعنی مردان بیشتر دچار چاقی و به ندرت دچار سلولیت می شوند و برعکس چاقی زنان در 99 درصد موارد تصورت سلولیت بروز می کند و هم اکنون تقریبا 90 درصد زنان در هر وزن بدنی به درجاتی از سلولیت دچارند .از طرفی می دانیم که سلولیت نتیجه ی انباشتگی بیش از حد چربی ها در هیپودرم است پس بطور کلی هر عاملی که به انباشتگی چربی ها در بافت هیپودرم کمک کند می تواند به عنوان عامل بروز سلولیت در نظر گرفته شودو هر چه تعداد و شدت این عوامل در فردی بالاتر باشد فرد بیشتر مستعد ابنلا به سلولیت خواهد بود.

با انباشته شدن چربی ها و بزرگ شدن حفرات در بافت هیپودرم فشار بر روی عروق لنفی ومویرگ های اطراف افزایش یافته و منجر به اختلال جریان لنف و خون در موضع می گردد تا جایکه در بعضی نقاط جریان خون و لنف به طور کامل قطع می شود . به دنبال آن مواد زائد حاصل از سوخت و ساز بدن از موضع تخلیه نشده و با جمع شدن در ناحیه انباشتگی چربی ها ضمن تغییر شیمیایی محیط در دیواره های عروق لنفی و مویرگهای خونی رسوب می کنند.

پس از آن به دلیل توقف جریان خون منافذ دیواره عروق گشاد شده و موجب تراوش آب پلاسما و پروتئین ها به فضای بین سلول ها می شود و آن نیز به تورم موضع و غلیظ شدن فزاینده مایع لنفی می انجامد .عوامل فوق موجب می شوند سوخت و ساز بافتی و تبادل مواد حیاتی در ناحیه درگیر به شدت کاهش یابد و تغذیه بافت های فیبری یا همان بافت همبند دیواره حفرات هیپودرم به درستی انجام نشود و موجب چروکیدگی یا جمع شدگی آن ها شود .

باد کردن حفرات (به دلیل انباشتگی چربیها و رسوب مواد زائد ) و چروکیدگی بافت همبند دیواره آن ها (به دلیل عدم تغذیه مناسب ) ظاهر پوست را به شکل پوست پرتقال در می آورند اگر این حالت ادامه یابد سفتی تورم و حالت پوست پرتقالی تشدید می شود بطوری که کشیدن نیشگون گرفتن و صاف کردن چین های پوست دردآور و غیرقابل تحمل می شود .

پس به طور خلاصه روند شکل گیری سلولیت یعنی…

انباشته شدن چربی در حفرات هیپودرم

کاهش و توقف جریان لنف و خون در موضع

تخلیه نشدن و رسوب مواد زاید و سمی حاصل از سوخت و ساز در موضع

کاهش سوخت و ساز و تبادلات حیاتی و تغذیه نامناسب بافت همبند

افزایش تورم بافتی و جمع شدن و چروکیدگی بافت همبند

ایجاد ظاهر پوست پرتقالی در سطح پوست ناحیه مبتلا

نتیجه ی اتفاقات فوق دسترسی بدن (جریان خون ) به بافت سلولیت را غیرممکن کرده و رژیم های لاغری و ورزش را نیز در برداشت چربی از بافت سلولیت ناموفق می کند .

درجه بندی سلولیت از خفیف تا شدید

میزان ابتلا به سلولیت درجات مختلفی دارد ممکن است فردی در مراحل اول و خفیف (یعنی فشار آوردن چربی های انباشته به عروق ) و فردی دیگر در مراحل آخر و شدید آن (یعنی بافت سفت و متورم با ظاهر پوست پرتقالی ) باشد بدون شک برنامه ی درمانی این دو نفر متفاوت از همدیگر خواهد بود به همین دلیل پزشکان سلولیت خفیف تا شدید را در پنج درجه (صفر تا چهار ) طبقه بندی می کنند تا برنامه درمانی بیمار را متناسب با درجه ابتلای وی تنظیم کنند این درجات به شرح زیرند :

درجه صفر: علاائمی از چاقی در نواحی پهلو ران باسن وجود دارد لیکن هیج گونه تغییری در سطح پوست ایجاد نشده است

درجه یک: پوست در نواحی فوق در حالت ایستاده و خوابیده صاف است ولی در نیشگون گرفتن و پیچاندن پوست و انقباض عضلات دارای ناصافی است .

درجه دو: ظاهر پوست پرتقالی در نواحی مبتلا در حالت ایستاده قابل مشاهده است .

درجه سه: ظاهر پوست پرتقالی در حالت ایستاده به همراه نواحی فرورفته و برامده با توره های کوچک گره مانند در نواحی مبتلا قابل مشاهده و لمس است .

درجه چهار: ظاهر پوست با بیشترین میزان فرورفتگی و سفتی مانند سطح تشک شده است و توده های بزرگ سفت و متعدد که ممکن است دردناک نیز باشند در زیر پوست نمایانند.

تشخیص سلولیت :

پزشکان باید با انجام معاینات کامل بدنی و آزمایشات لازم درجه سلولیت بیمار را تشخیص داده و سپس برنامه درمانی متناسب با آن را تدوین کرده و نسبت به درمان اقدام کنند همچنین باید به برسی و شناسایی عواملی بپردازند که بیمار را مستعد سلولیت کرده است تا  ضمن درمان سلولیت بیمار عوامل زمینه ای موجود در بدن یا سبک زندگی فرد را نیز تا حد امکان حذف کنند و از این طریق احتمال برگشت سلولیت و ابتلا ی دوباره فردبه سلولبت را به حداقل ممکن کاهش دهند .

درمان سلولیت :

تا زمانی که خون به چربی های بافت مبتلا دسترسی نداشته باشد هیچکدام از درمان ها ی لاغری نظیر رژیم درمانی ورزش دارو درمانی و غیره تاثیری در کاهش حجم و بهبود کیفیت بافت موضع چاق نخواهند داشت و همانطور که قبلا هم کفته شد در صورت استفاده از این درمان ها چربی های نواحی دیگر مانند صورت که خون به چربی های آن ها دسترسی دارد مصرف شده و در فرد با یک صورت لاغر و استخوانی ولی شکم و پهلو های چاق و پر از چربی مواجه خواهد شد به همین دلیل هدف اصلی و ابتدایی همه درمان های تخصصی و علمی چاقی و سلولیت برعکس نمودن رخدادهایی است که سلولیت را بوجود آورده اند تا بافت به شرایطی برگردد که خون به چربی های آن دسترسی داشته باشد یعنی ابتدا باید به ترتیب زیر عمل شود .

نرم و شل کردن سفتی و تورم بافتی

کندن رسوبات از دیواره عروق خونی و لنفی

برقراری مجدد جریان خون و لنف در بافت

تخلیه رسوبات و مواد زائد و پسماندها از بافت

انجام مراحل فوق نقطه ی شروع درمان های چاقی و سلولیت است و لازم است بدانید که اینکار توسط هیچ دارویی یا رژیم غذایی یا برنامه ورزشی قابل انجام نیست به همین دلیل در طول 15 سال گذشته هر چه حوزه ی دانش اطلاعات بیشتری از شرایط درونی بافت سلولیت ارائه می کرد متخصصین بیشتر به اهمیت اجرای مراحل یاد شده در درمان سلولیت پی می برند و لذا به دنبال تجهیزات و روش هایی می رفتند که بتوان اینکار را به نحو مطلوبی انجام داد این جستجوها منجر به تولید و ارائه ی تجهیزاتی تخصصی و ویژه برای درمان سلولیت شد .تجهیزاتی که هر کدام با بکارگیری تکنولوژی خاصی قادر به انجام همه یا بخشی از مراحل فوق بوده و می توان از آن ها در فرایند درمان سلولیت استفاده کرد.

پیشنهاد می شود برای درمان سلولیت از یکی از روش های زیر استفاده کنید:

کرایولیپولیز

رادیوفرکانسی

تکنیک مزوتراپی 

به طور خلاصه در این مقاله با عوامل ایجاد سلولیت و تعریف آن آشنا شدید و با هم متوجه شدیم که راه های درمان این عارضه پوستی به چه صورتی است.

برای مشاوره در زمینه درمان سلولیت با شماره ۰۹۰۱۵۵۵۶۲۵۲ از طریق واتساپ در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *