Uncategorized @fa

چربی احشایی چیست + روش های از بین بردن آن

چربی احشایی به نوعی چربی اطلاق می شود که در حفره شکمی شما ذخیره می شود و می تواند در شریان ها ایجاد شود. این می تواند خطر برخی از بیماری ها مانند دیابت، پیش دیابت و بیماری قلبی را افزایش دهد.

چربی احشایی چیست

منظور از چربی احشایی، نوعی چربی است که تنها در شکم ذخیره می شود که می تواند بر عملکرد هورمون ها در بدن نیز تاثیرگذار باشد. به همین جهت در صورتی که این چربی بیش از حدی در شکم وجود داشته باشد، عوارض زیادی به دنبال خواهد داشت.از آنجایی که این چربی در شکم قرار دارد، به بسیاری از اندام های بدن مانند لوزالمعده، روده و کبد نزدیک است و اگر بیش از حد باشد می تواند به این اندام ها آسیب برساند.

هر چه میزان چربی بیشتر باشد، خطر بسیاری از عوارض مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی بیشتر است.در این مقاله از کلینیک رسپینا به تعریف چربی احشایی و همچنین عوارض و راه هایی خلاص شدن از دست آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم چربی احشایی داریم؟

تنها راه تشخیص این نوع چربی انجام سی تی یا ام آر آیاست. یکی دیگر از راه های آسان برای اندازه گیری این نوع چربی، اندازه گیری دور کمر است.اگر زن هستید و دور کمر 89 سانتی متر یا بیشتر دارید، در معرض خطر چربی احشایی هستید. اگر مرد هستید و دور کمر شما 101 سانتی متر یا بیشتر است، در خطر ابتلا به این چربی شکمی هستید.

داشتن مقداری چربی بدن سالم است، اما همه چربی ها یکسان ایجاد نمی شوند.

چربی احشایی نوعی چربی بدن است که در نزدیکی چندین اندام حیاتی قرار دارد، از جمله:

کبد
معده
روده ها
همچنین می تواند در رگ ها ایجاد شود.

چربی احشایی گاهی اوقات به عنوان “چربی فعال” شناخته می شود زیرا می تواند به طور فعال خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی را افزایش دهد.

اگر مقداری چربی شکم دارید، این لزوماً چربی احشایی نیست. چربی شکم همچنین می تواند چربی زیر پوستی باشد که درست زیر پوست ذخیره می شود.

چربی زیر جلدی، نوعی چربی که در بازوها و پاها نیز یافت می شود، راحت تر دیده می شود. چربی احشایی در واقع داخل حفره شکمی است و به راحتی دیده نمی شود.

عوارض جانبی چربی احشایی چیست؟

همانطور که گفتیم وجود این چربی شکمی می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. اگر چنین مشکلی وجود دارد، به جراحان چاقی در کرج مراجعه کنید تا راه حل موثری برای شما ارائه دهند.

 

چربی احشایی مقاومت به انسولین را افزایش می دهد، حتی اگر دیابت یا پیش دیابت نداشته باشید. منابع موثق نشان می دهند که چربی احشایی منجر به مقاومت به انسولین در بدن می شود. در واقع، به همین دلیل استعلاوه بر این، فشار خون در این شرایط به سرعت افزایش می یابد. مهمتر از همه، بسیاری از بیماری های جدی و خطرناک دیگر وجود دارد که به شرح زیر است:

  • حمله قلبی و بیماری
  • دیابت نوع 2
  • سرطان پستان
  • سکته
  • سرطان روده بزرگ
  • بیماری آلزایمر

 

 
 
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *